Spørsmål og svar

  Benytter siden seg av Cookies/ informasjonskapsler?
  Ja, Applaus Scene benytter dette. Godkjenning av cookies kommer til syne nederst på siden når ankommer websiden.
  Får ikke spilt film på skolen, universitetet, Instituttet ?
  Hvis du ikke får strømmet innholdet i våre nettsider og bruker skolens wifi så er grunnen med stor sansynlighet at brannmuren på skolen er stengt for strømming av film. Du må kontakte skolens IT-avdeling for å få åpnet for stømming av video innhold (port 4430).
  Filmen hakker eller pauser ved avspilling. Hvorfor?
  Dette er de vanligste årsakene til at filmen ikke spiller korrekt. - At du har behov for å oppgradere din PC / MAC. Sørg altid for å ha siste versjon av nettleseren. - Pass på at din datamaskin ikke kjører spill eller andre nedlastninger samtidig med at du spiller film. - At din WIF ikke støtter strømming av film eller har dårlig signal. - At flere i samme husstand eller nettverk også bruker mye data. - I perioder er det populære ting på TV som belaster nettverket i ditt nabolag. Dette kan påvirke avspilling.
  Kan man se filmer på mobile enheter?
  Applaus kommer snart ut med egen app for IOS og Android. Da kan film strømmes fra mobile enheter.
  Bildekvaliteten på filmene?
  Teknologien Applaus Scene bruker gjør at filmens kvalitet kan variere. Dette avhenger av flere ting som: • Filmens originale kvalitet. • Tjenesten benytter seg av ABR strømming som betyr at kvaliteten justerer seg automatisk etter internettkapasiteten din. • Hvor ny din datamaskin er og nettleserens versjon (bruk alltid siste versjon)
  Kan jeg velge kvalitet manuelt?
  Nei. Vi har et system som setter kvaliteten basert på din internettkapasitet. Dette er for å besørge at filmen spiller så godt som mulig basert på dine forhold.
  Bare lyd, men ikke bilde?
  Dette grunnes ofte dårlig 4G eller WIFI signal.
  Kva er krav til båndbredde?
  Du må ha et abonnement hos en norsk operatør. Minimum båndbredde 5 Mbit/s. Anbefalt er 5-10 Mbit/s for å kunne se filmer.
  Hva koster et års abonnement?
  Vi har forestillingen UTAFOR gratis i nå i en oppstartsfase. For å få til det, måtte vi stenge forestillingene Hedda Gabler og Gjengangere en periode. Dersom dere ønsker tilgang til alt innholdet i tjenesten, kan dere tegne et års abonnement i 2020. PRISER PR ÅR (eks mva) Skole inntil 200 elever kr 2 000,- Skole 201 - 300 elever kr 2 500,- Skole 300 - 500 elever kr 4 000,- Skole over 500 elever kr 5 000,- Universitet og høyskole kr 5 000,- Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt annema@applausscene.no
  Hvordan velger jeg undertekst til og fra?
  Du kan endre tekstinnstillingene ved å klikke på "Undertekst" -ikonet i nedre høyre hjørne av videospilleren.
  Jeg får beskjed om at siden kun er tilgjengelig i Norge selv om jeg befinner meg i Norge?
  Nettsiden er satt opp med Geo-blocking. Dette betyr at siden er kun tilgjengelig i Norge. I noen tilfeller er internett / Wifi leverandøren registrert med et annet lands IP. Dette kan også skje hvis man jobber i et utenlandsk selskap i Norge. Ta kontakt med vår support slik at vi får åpnet for din IP. For å finne IPen du bruker trykker du på denne linken. http://minip.no/